Tarinamme

Kaakinen on toiminut Kajaanissa jo yli 80 vuotta.

allan

Kelloseppä Allan Kaakinen perusti Martta-vaimonsa kanssa pienen kellosepänliikkeen Kajaaniin vuonna 1932. Opit ja käden taidot ammattiinsa Allan sai isänsä kellosepänliikkeessä Oulussa. Allanin veli Topi seurasi myös isänsä uraa ja ryhtyi yrittäjäksi Kemiin. Myöhemmin veljekset jatko-opiskelivat optikoiksi ja olivat aktiivisia uranuurtajia alallaan.

Vuoren talossa Kajaanin Kauppakadulla sijainnut Kaakisen liiketila oli pieni ja verho erotti sen perheen asuinhuoneesta. Elettiin pula-aikaa ja myytäviä tuotteita oli vaikea saada. Aluksi Allan tilasi Sveitsistä herätyskellon osia, jotka hän kokosi yön aikana seuraavana päivänä myytäviksi kelloiksi. Sota-aikoina Martta-rouva hoiti puotia Allanin ollessa rintamalla.

Optisen alan tultua Suomeen myös Allan kiinnostui optikon ammatista. 1940-luvun alussa hän lähti Helsinkiin opiskelemaan veljensä kanssa saksalaisten opettajien ja tulkkien avulla optikoksi. Veljekset toimivat tahoillaan yrittäjinä toisiaan innoittaen ja uutta oppien. He olivat myös mukana perustamassa ja rahoittamassa ensimmäistä suomalaista optikkokoulua. Silmälasien määräämiseen ja valmistamiseen tarvittavat laitteet omaan yritykseen oli tilattava Saksasta ja käyttöohjeet piti suomentaa paikallisella saksankielen lehtorilla.

Korkean ammattitaidon saavuttaminen oli Allanille ja Topille aikoinaan työniloa tuottava tavoite ja se on säilynyt Kaakisen yritystoiminnan perustana nykypäivään saakka. Allan ja Martta Kaakisen Markku-poika jatkoi vanhempiensa perustamaa optikko- ja kellosepän alan yritystä Kainuussa, jossa se toimii nyt jo kolmannessa polvessa. Markku ja hänen puolisonsa Lilli Kaakinen toimivat edeltäjiensä lailla aktiivisesti alan kehittäjinä sekä yrittäjän työnsä ohella mm. piilolasikouluttajina optikoille.

”Alati uudistuen ja perinteitä kunnioittaen” oli Allan Kaakisen motto, jota myös hänen pojantyttärensä, Optikko Kaakisen nykyinen yrittäjä, optometristi Essi Kaakinen noudattaa tänä päivänä.

Yrityksemme valittiin vuonna 2007 vuoden optikkoliikkeeksi Suomessa.

liike2007